Bebeklerde Öksürük ve Balgam Nasıl Geçer?
Bebeklerde balgamlı öksürüğü kesmenin en iyi yolu bebeğin yeterli miktarda sıvı aldığından emin olmaktır. Ancak bu süreçte bebek özellikle de 5 ila 6 aylıktan küçükse, doktor önerisi olmadan anne sütü haricinde bir sıvı içirilmemelidir. Görece büyük bebeklerin ise su içmelerinde bir sakınca yoktur. Yeterli miktarda tüketilen su sayesinde balgamların kıvamı sıvılaşacaktır ve öksürük ile kolayca vücuttan atılacaklardır. Eğer bebeğin veya çocuğun balgam şikayeti varsa öksürüğü kesmek veya öksürük kesici ilaç kullanmak önerilmez. Çünkü öksürük, balgamın solunum yollarını kapamasını önler ve vücut dışına atılmasını sağlar.
Bebeklerde Öksürük Neden Olur?
Bebeklerde öksürük şu gibi nedenler sonucu meydana gelebilmektedir:
- Boğaz enfeksiyonları
- Grip
- Astım
- Alerjik reaksiyonlar
- Boğaz tahrişi
- Solunum yolunda yabancı bir cisim bulunması
Bu gibi etmenler bebeklerin öksürmelerine neden olabilir. Öksürüğün hangi nedenden ortaya çıktığının anlaşılabilmesi için bir çocuk hastalıkları doktoru ile görüşülmelidir.
Bebeklerde Balgam Ne Kadar Sürer?
Bebeklerde balgam ve balgamlı öksürük şikayetinin yaklaşık 1 hafta kadar sürmesi beklenir. Bu sürenin ardından balgam yavaşça sökülür ve balgamın son bulması ile birlikte öksürük şikayeti de ortadan kalkar. Ancak bu süre, balgam ve öksürüğe neden olan etmene göre bir miktar değişiklik gösterebilir.
Bebeklerde Öksürük Ne Zaman Geçer?
Bebeklerde öksürük çoğu zaman bir solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle ortaya çıkar. Elbette bu öksürüğü emzirme gibi süreçler sırasında ortaya çıkan kısa süreli, birkaç öksürük ile karıştırmamak gerekir. Enfeksiyonlar sebebiyle ortaya çıkan öksürükler görece daha uzun sürelidir. Genelde 1 hafta kadar devam eder ve enfeksiyonun son bulması ile kaybolurlar.
Ankara Bebeklerde Öksürük ve Balgam Tedavisi
Ankara bebeklerde öksürük ve balgam tedavisi gibi konular hakkında detaylı bilgi almak için Uzm. Dr. Armağan Küçük ile iletişime geçebilirsiniz.