Bebeklerde Yüksek Ateş Hangi Hastalıkların Belirtisi

Bebeklerde Yüksek Ateş Hangi Hastalıkların Belirtisi?

Bebeklerde yüksek ateş şu gibi hastalıkların belirtisi olabilir:

  • Boğamca hastalığı
  • Boğaz enfeksiyonları
  • İdrar yolu enfeksiyonları
  • Orta kulak enfeksiyonları
  • Grip
  • Soğuk algınlığı
  • Gastroenterit
  • Rota virüsü

Ateş yükselmesi, bebeklerde bu gibi hastalıklar sebebiyle meydana gelebilir. Bahsi geçen hastalıklar bebeğin bağışıklık sistemini harekete geçirirler, buna bağlı olarak da ateş yükselmesi meydana gelebilir. Bununla birlikte bu hastalıklar sırasında meydana gelen ateş yükselmesi, hastalığın türüne ve bebeğin genel sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilir. 

Bebeklerde Yüksek Ateş Kaçtır?

Bebeklerin ve çocukların normal vücut sıcaklığı yaklaşık 36,4 santigrat derecedir. Ancak bir hastalık durumunda vücut sıcaklığında değişim meydana gelebilir. Genel olarak 38 santigrat derece ve 38 santigrat derecenin üzerinde olan vücut sıcaklıkları yüksek ateş olarak kabul edilir. Eğer bebeğin ateşi 38,5 santigrat derecenin üzerine çıkarsa mutlaka bir çocuk hastalıkları doktoru ile görüşülmelidir.

Bebeklerde Yüksek Ateş Nasıl Düşürülür?

Çocuklarda ve bebeklerde, ateş çoğu zaman kendiliğinden düşer. Ancak bu süreçte ateşin daha hızlı düşmesini sağlamaya yönelik bazı uygulamalar gerçekleştirilebilir. Bu uygulamalar arasında bebeğin veya çocuğun başını yıkamak, çocuğun koltuk altlarına, bileklerine veya alın bölgesine ıslak bez yerleştirmek ve ateş düşürücü ilaçlar vermek yer alır. Ateş düşürücü ilaçların, doktora danışılmadan kullanılmaması gerekir. 

Bebeklerde Yüksek Ateş Tehlikeli Mi?

Bebeklerde yüksek ateş, pek çok tehlikeli hastalık nedeniyle ortaya çıkabilmektedir. Mesela bebeğin ateşinin 38,5 santigrat derecenin üzerinde olduğu durumlarda menenjit isimli ciddi bir enfeksiyon hastalığından şüphelenilebilir. Bu yüzden çocuklarda geçmeyen ateş gibi durumlar ihmal edilmemelidir. 

Ankara Bebeklerde Yüksek Ateş Tedavisi

Ankara bebeklerde yüksek ateş tedavisi ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Uzm. Dr. Armağan Küçük ile iletişime geçebilirsiniz.

Doktora Sorun!
Call Now Button