Huzursuz Bebek Sendromu Nedir?

Huzursuz Bebek Sendromu Nedir?

Huzursuz bebek sendromu, genelde 1 yaşından daha küçük bebeklerde görülen ve bebeğin çığlık atması, normalden fazla ağlaması ve sinirlenmesi gibi sorunlarla karakterize olan bir durumdur. Bahsi geçen sorunlar gün içerisinde belli aralıklarla tekrar edebilirler. Başlarda genellikle günün belli bir saatinde meydana gelirler. Ancak daha sonrasında süreklilik kazanabilirler. Ağlama krizlerinin ve bağırmaların uzun süre devam ettiği durumlarda ebeveynlerin bir çocuk doktoru ile görüşmeleri tavsiye edilir. 

Huzursuz Bebek Sendromu Neden Olur?

Huzursuz bebek sendromu pek çok nedenden ortaya çıkabilir. Bu nedenler arasında, bebeğin sahip olduğu bir rahatsızlığı veya ihtiyacı dile getirme ihtiyacı duyması yer alır. Bununla birlikte çeşitli fiziksel travmalar veya duygusal, cinsel veya fiziksel istismar gibi psikolojik travma kaynakları sonrasında da huzursuz bebek sendromunun gelişim göstermesi mümkündür. 

Huzursuz Bebek Sendromu Belirtileri Nelerdir?

Aniden başlayan ve uzun süre boyunca devam eden ağlama krizleri, sinirlilik hali, çığlık atma gibi belirtiler ile huzursuz bebek sendromunda sıklıkla karşılaşılır. Normalde bebeklerin 3 ila 4 aylık olduktan sonra ağlama sürelerinde önemli bir düşüş meydana gelmesi beklenir. Ancak huzursuz bebek sendromuna sahip olan bebeklerde durum böyle değildir, ağlama süreleri, yaşıtları olan diğer bebeklere kıyasla daha fazladır. 

Huzursuz Bebek Sendrowmu Nasıl Geçer?

Huzursuz bebek sendromuna sahip olan bebeklere, uyuyabilmeleri ve dinlenebilmeleri için güvenli, sessiz bir ortam oluşturulmalıdır. Bebeğin aşırı miktarda yemesi engellenmeli, sindirim süreçleri desteklenmelidir. Bu gibi noktalara dikkat edildiği halde bahsi geçen belirtiler devam ediyorsa alanında uzman bir pediatri doktoru ile görüşülmelidir. 

Ankara Huzursuz Bebek Sendromu Tedavisi

Ankara huzursuz bebek sendromu tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için Uzm. Dr. Armağan Küçük ile iletişime geçebilirsiniz.

Doktora Sorun!
Call Now Button