Çocuklarda ve Bebeklerde Grip Tedavisi

    Çocuklarda ve Bebeklerde Grip Tedavisi Ankara

    Çocuklarda ve bebeklerde grip tedavisi Ankara, çocukların grip olmalarını önlemek; grip olan çocukların ise bir an önce iyileşmelerini, grip sürecini olabilecek en sağlıklı bir şekilde atlatmalarını sağlamak için yapılan uygulamalardır. Solunum yolu enfeksiyonları, bebeklerde ve çocuklarda en sık görülen hastalıklardandır. Bu hastalıklar arasında ise görece en sık rastlanılanlardan birisi griptir. Grip, her yaştan bireyi etkileyebilen ancak genellikle küçük yaştaki çocuklarda ve bebeklerde daha ağır seyreden bir hastalıktır. Bu hastalığa sahip olan bebeklerde ve çocuklarda; boğaz ağrısı, öksürme, yüksek ateş ve bitkinlik gibi belirtiler görülür.

    Bahsi geçen belirtiler, tedavi çalışmalarının başlayıp başlamadığına ve tedavinin detaylarına göre farklı süreler boyuna devam edebilir. Grip tedavisi sırasında çocuğun gribi yenmesine yardımcı olmaya ve grip süresince deneyimlediği şikayetleri azaltmaya yönelik uygulamalar gerçekleştirilir. Yazımızın devamında ‘’Çocuklarda grip tedavisi nasıl olur?’’, ‘’Bebeklerde grip tedavisi nasıl olur?’’, ‘’Bebeklerde ve çocuklarda grip belirtileri nelerdir?’’, ‘’Bebeklerde grip neden olur?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara bebeklerde ve çocuklarda grip tedavisi Ankara ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Uzm. Dr. Armağan Küçük ile iletişime geçebilirsiniz.

    Grip Nedir?

    Grip, genellikle mevsimsel etmenlerin etkisi ile yaygınlaşan ve görece sık rastlanılan bir solunum yolu enfeksiyonudur. Bu enfeksiyon influenza isimli virüs nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda görülmesi mümkündür. Grip hastalığı genellikle yüksek ateşe, bitkinliğe ve kas ağrısına yol açmasıyla bilinmektedir. Bu hastalıkltan aşı uygulamaları ile korunmak mümkündür. Ancak grip aşısının etkisi, diğer aşılar gibi uzun süreli değildir. İnfluenza virüsü hızlı bir şekilde mutasyon geçirdiği için aşının senelik olarak tekrarlanması gerekli olabilir.

    Çocuklarda Grip Nedenleri Nelerdir?

    Hali hazırda grip olan bireyler, öksürük ve hapşırma gibi durumlar sırasında, virüsü taşıyan damlacıkları çevrelerine yayarlar. Çocuklar veya bebekler, bu damlacıklara direkt veya dolaylı yoldan maruz kalırlarsa virüsü edinebilir ve grip olabilirler. Bahsi geçen şekilde bulaşım gösteren virüs genellikle 1 ila 4 gün boyunca kuluçka döneminde kalır. Daha sonra ise enfeksiyon belirtileri ortaya çıkar, kuluçka süreci bazı durumlarda 7 günü bulabilir,

    Çocuklarda ve Bebeklerde Grip Belirtileri Nelerdir?

    Bebeklerde ve çocuklarda grip belirtileri arasında şunlar yer alabilir:

    • Yüksek ateş.
    • Burun tıkanıklığı.
    • Burun akıntısı.
    • Soğuk terleme.
    • Üşüme ve titreme.
    • Yorgunluk ve bitkinlik hissi.
    • Baş ağrısı.
    • Kas ağrısı.
    • Boğaz ağrısı.

    Bahsi geçen belirtilerin hepsi çocukta görülmeyebilir. Grip sebebiyle deneyimlenen belirtiler ve bu belirtilerin şiddeti çocuktan çocuğa bir miktar değişiklik gösterebilir.

    Çocuklarda ve Bebeklere Grip Aşısı Yapılır Mı?

    Çocuklara grip aşısı yapılması mümkündür. Aynı şekilde 6 aylıktan daha büyük olan bebeklere de grip aşısı yapılabilir. Grip aşısı genellikle eylül ve ekim aylarında yapılır. Aralık ayında yapılan grip aşısı da kış aylarına görülen grip salgınlarına karşı koruma sağlayabilir.

    Çocuklarda Grip Ne Zaman Geçer?

    Grip olan çocuklar, hastalığın ilk 2 ila 7. günleri arasında gribin belirtilerini aktif bir şekilde deneyimlerler. Daha sonra ise bu belirtiler yavaş yavaş kaybolmaya başlar. Bununla birlikte grip nedeniyle ortaya çıkan öksürük ve halsizlik gibi bazı belirtiler hastalık başlangıcını takip eden 14 gün boyunca deneyimlenebilir.

    Çocuklarda Grip İçin Ne Zaman Doktora Gidilmeli?

    Daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi gribin belirtileri genellikle 10 gün içerisinde yavaş yavaş kaybolur. Ancak bahsi geçen süreden sonra da öksürük ve burun tıkanıklığı gibi şikayetler deneyimleniyorsa doktora görünmekte fayda vardır. Böylece bakteriyel enfeksiyon gibi riskler konusunda çeşitli teşhis uygulamaları gerçekleştirilebilir. Böyle bir durumun varlığında ise tedavi uygulamalarına başvurulabilir.

    Çocuklarda Grip İçin Hangi Doktora Gidilir?

    Ebeveynler, grip olan çocuklarını, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları ile görüştürmelidirler. Pediatri uzmanı veya pediatri doktoru olarak da bilinen çocuk doktorları, çocukların grip sürecini rahat bir şekilde atlatabilmeleri amacıyla çeşitli tedaviler gerçekleştirebilirler.

    Çocuklarda Grip Tedavisi Nasıl Olur?

    Grip hastalığı viral bir enfeksiyon sonucu ortaya çıkar. Bu yüzden antibiyotik ilaçlarla gribi tedavi etmek mümkün değildir. Bununla birlikte, grip tedavisi sırasında çocuğun deneyimlediği şikayetleri hafifletmek için çeşitli ilaçlar reçete edilebilir. Bu süreçte çocuğun istirahat etmesi, düzenli beslenmesi ve bol bol sıvı tüketmesi gerekir.

    Ankara Çocuklarda ve Bebeklerde Grip Tedavisi

    Ankara çocuklarda ve bebeklerde grip tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için Uzm. Dr. Armağan Küçük ile iletişime geçebilirsiniz.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button